Pomysł na śniadanie / Wielkanoc

Gniazdka z jajek

niedziela, 13 Marzec 2016, autor: , 6 komentarzy

Gniazdka z jajek i szynki parmeńskiej to moja kolejna propozycja na zbliżające się święta wielkanocne.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • bazylia lub rzeżucha do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo. Odkładamy do wystudzenia. Zimne jajka obieramy ze skorupek i ścinamy wierzchy z obydwu stron, tak aby jajko stało stabilnie. Małą łyżeczką wyciągamy żółtka. Odcięte czubki jajek i żółtka rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez i musztardę i ucieramy razem tak, aby masa nie była zbyt gładka, ale żeby były wyczuwalne kawałki jajek. Plasterki szynki parmeńskiej składamy wzdłuż na pół i owijamy każde jajko. Ustawiamy jajka na talerzu. Wypełniamy je wcześniej przygotowaną masą i ozdabiamy listkami bazylii lub rzeżuchą. Podajemy. Smacznego!

Gniazdka z jajek

Gniazdka z jajek

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , ,

6 Komentarze do Gniazdka z jajek

  1. Majana napisał:

    Eleganckie, ładne i smaczne. 🙂

  2. piegusek1976 napisał:

    wyglądają super! kolorowo, wiosennie i apetycznie:) pozdrawiam

  3. Ela z dietmap napisał:

    Rewelacyjny pomysł na wykwintne, doskonale wyglądające i co najważniejsze bardzo smaczne przekąski do wieczornej lampki wina. Super pomysł 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»