Zupy

Zielona zupa krem

środa, 28 Kwiecień 2010, autor: , Brak Komentarzy »

Wiosenna, kremowa zupa. Pachnąca świeżym koperkiem. Polecam 🙂

Zielona zupa krem

Składniki:

  • 2 brokuły
  • pęczek koperku
  • litr bulionu warzywnego lub mięsnego
  • filiżanka śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Brokuły dzielimy na kawałki, łodygi obieramy ze skórki i kroimy. Gotujemy w przygotowanym wcześniej wywarze, aż zmiekną. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku. Miksujemy zupę. Koperek myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Smacznego 🙂

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»