Zupy

Czosnkowa zupa z soczewicy

niedziela, 7 Marzec 2010, autor: , Brak Komentarzy »

Składniki:

  • 1 szklanka wypłukanej i osączonej czerwonej soczewicy
  • 2 drobno pokrojone cebule
  • 4 drobno pokrojone ząbki czosnku
  • 1 starta marchew
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki octu
  • 6 szklanek bulionu – u mnie z bulionetki Knorr

Do garnka wkładamy warzywa, liście laurowe i soczewicę. Zalewamy bulionem. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Mieszamy często, aby soczewica nie przywarła do dna. Doprawiamy i dodajemy ocet. Podajemy z grzankami lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»