Zupy

Brokułowa zupa krem

środa, 25 Październik 2017, autor: , Brak Komentarzy »

Gęsta, sycąca zupa krem z jesiennych warzyw posypana chrupiącymi pestkami dyni.

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • litr bulionu warzywnego
  • szczypta mielonego kminku, ostrej papryki i tymianku
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • sól do smaku
  • uprażone na suchej patelni pestki dyni

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem warzywnym (można go przygotować z domowej bulionetki), dodajemy przyprawy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut, aż warzywa zmiękną. Zdejmujemy zupę z ognia i blendujemy na gładki krem. Podajemy posypaną uprażonymi pestkami dyni.

brokułowa zupa krem

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»