Warzywa faszerowane

Roladki z cukinii

sobota, 30 Kwiecień 2011, autor: , 2 komentarze

Małe, pyszne przekąski.

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 200 g twarogu
  • 2 małe pomidory lub jeden duży
  • kilka orzechów włoskich
  • 10 oliwek
  • pół łyżeczki oregano
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa

Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż w paski około 3-4 mm grubości. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Smażymy plastry cukinii po 2 minuty z każdej strony (zamiast tego możemy je zgrillować). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odkładamy na talerz, aby wystygły.

Pomidory wkładamy na minutę do wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.

Orzechy włoskie i oliwki drobno siekamy.  Serek rozdrabniamy widelcem i mieszamy z pomidorami, orzechami i oliwkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Nakładamy otrzymaną pastę na paski cukinii, zwijamy w ruloniki i spinami wykałaczkami.

Roladki z cukinii

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

2 Komentarze do Roladki z cukinii

  1. benek napisał:

    Właśnie szukam nowych pomysłów na cukinię – ten zapowiada się ciekawie

  2. Kasia_dietmap napisał:

    Super pomysł na przystawkę albo na przekąskę na imprezie. Jestem fanką cukinii. No i oliwki – uwielbiam! Ciekawe połączenie smaków z orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»