Warzywa faszerowane

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

wtorek, 19 Styczeń 2016, autor: , 1 Komentarz »

Bardzo sycące danie z kaszą jaglaną. Szybkie do przygotowania, ponieważ mięsa nie musimy wcześniej przesmażać. Najlepsze z sosem pomidorowym.

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 250 g mielonego mięsa
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy je na połówki. Surowe, mielone mięso mieszamy z kaszą, dodając sól i pieprz. Połówki papryk układamy w posmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym i nakładamy w nie farsz. Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni. Przykrywamy papryki folią aluminiową i  wkładamy do piekarnika na 45 minut.

Możemy podać papryki z sosem pomidorowym. Smacznego.

Papryka fszerowana

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , ,

Jeden komentarz do Papryka faszerowana kaszą jaglaną

  1. Angelika napisał:

    Mmm wygląda apetycznie. Będę próbowała zrobić w domu 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»