Sałatki, surówki i warzywa

Zielone szparagi i sos holenderski

środa, 24 Maj 2017, autor: , Brak Komentarzy »

Przypominający majonez gęsty sos z żółtek i masła. Pasuje do ryb, jajek i warzyw –  szczególnie szparagów. Podajemy go od razu po przygotowaniu.

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 4 żółtka
  • pół kostki masła (100g)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.

Żółtka ubijamy z sokiem z cytryny, aż będą puszyste. Nie przerywając ubijania bardzo powoli wlewamy rozpuszczone masło. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy. Smacznego!

Zielone szparagi i sos holenderski

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»