Sałatki, surówki i warzywa

Colesław z Kaxholmen

poniedziałek, 25 Maj 2009, autor: , Brak Komentarzy »

Pyszny dodatek do mięsa. Można wymieszać białą kapustę z czerwoną.

Nazwa surówki pochodzi z języka flamandzkiego od słowa koolsla, które jest skrótem koolsalade (surówka z kapusty).

(przepis znalazłam w książceDieta z Indeksem Glikemicznym”)

Colesław z Kaxholmen

Składniki:

  • średniej wielkości główka kapusty
  • 1 cebula
  • 50 ml majonezu
  • 2-3 łyżeczki francuskiej musztardy
  • 100 ml crème fraîche – można zastąpić jogurtem naturalnym
  • sól i grubo zmielony czarny pieprz

Kapustę szatkujemy i mieszamy z pokrojoną cebulą. Dodajemy majonez, musztardę, crème fraîche, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»