Pomysł na śniadanie / Ryby / Wielkanoc

Pasta z łososia

wtorek, 11 Kwiecień 2017, autor: , 10 komentarzy

Chrupiące krakersy i twarożek z wędzonym łososiem  – smaczna i efektowna przekąska, która będzie fajnie wyglądać na wielkanocnym stole. Krakersy możecie kupić, lub upiec samodzielnie.

Składniki:

  • 150 g wędzonego łososia
  • 125 g śmietankowego serka kanapkowego
  • krakersy ok. 20 sztuk
  • koperek
  • sól, pieprz

Serek i wędzonego łososia blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Gotową pastę przekładamy do szprycy i nakładamy na krakersy. Na koniec ozdabiamy koperkiem i gotowe. Możemy to zrobić dowolnie, niekoniecznie tworząc wzór marchewki.

pasta z wędzonego łososia

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , , ,

10 Komentarze do Pasta z łososia

  1. I LOVE LIFE napisał:

    Mniam !!!!Pycha 😉

  2. Amber napisał:

    Pysznie!
    Częstuję się…

  3. Wiola Korzeniowska napisał:

    Bardzo ją lubię! Jest doskonala jako przekaska na szwedzki stol podczas imprezy 🙂

  4. Cudownie wyglądają te kanapeczki 🙂

  5. Julita napisał:

    Takiej domowej pasty łososiowej jeszcze nie robiłam, ale wygląda super, szczególnie w tej marchewkowej formie 😉

  6. Angelika napisał:

    Przecudownie wygląda i pewnie tak smakuje:-)

  7. Przepięknie wyglądają! Pasty łososiowej kupnej nie trawie ake a twoja mam ochotę się połasic

  8. Wygląda wspaniale! I choć tylko raz próbowałam wędzonego łososia i mnie raczej nie przekonał do siebie, to chętnie bym Twoja przekąskę spróbowała 😃

  9. Świetny pomysł na wytrawną przekąskę.

  10. Fajny pomysł na przystawkę imprezową.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»