Ryby

Kotlety z tuńczyka

wtorek, 4 Wrzesień 2012, autor: , 6 komentarzy

Nie uznaję żadnych diet odchudzających, za bardzo kocham jeść! Jednak tym, którzy są na popularnej ostatnio diecie białkowej mogę polecić bardzo smaczne kotlety z tuńczykiem, jajkami, otrębami i szczypiorkiem.

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki otrębów pszennych
  • pieprz do smaku

Tuńczyka dokładnie odciskamy z zalewy. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, otręby, szczypiorek i pieprz. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Na suchą patelnię nakładamy łyżką masę, formując okrągłe kotleciki. Smażymy z obu stron, aż się przyrumienią. Podajemy na ciepło lub na zimno.

kotlety

Danie zgodne jest z I fazą diety Dukana.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , ,

6 Komentarze do Kotlety z tuńczyka

  1. Magda napisał:

    z tunczyka, ciekawy pomysl 🙂 podoba mi sie!

  2. allergygirl napisał:

    Bardzo ciekawy pomysł. I to normalnie tuńczyk z puszki? Cudownie proste.

  3. Majana napisał:

    Pysznie sie zapowiadają te kotleciki.:)

  4. jerzy napisał:

    Bardzo lubię zaglądać na tego bloga. Świetne przepisy. Tak jak ten – prosty – ale za to zanosi się na pyszny

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»