Napoje / Testy i recenzje

Kruszon owocowy

poniedziałek, 24 Czerwiec 2013, autor: , Brak Komentarzy »

W upalne dni zapraszam Was na orzeźwiający, owocowy, lekko musujący napój. Soczyste truskawki, wspaniałe jeżyny (u mnie ze słoiczka), młode listki mięty i duuużo kruszonego lodu. Warto go przygotować. Polecam.

Kruszon owocowy

Składniki:

  • truskawki
  • jeżyny (mogą być mrożone)
  • cytryna
  • świeże listki mięty
  • lekko gazowana woda
  • kostki lodu
  • syrop owocowy Łowicz Cytryna Bergamotka

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki, a następnie plasterki jeszcze na połówki lub ćwiartki. Truskawki myjemy i kroimy na ćwiartki. Do naczynia (szklana misa lub dzbanek) wrzucamy pokruszony w malakserze lód. Wlewamy 2-3 łyżki syropu owocowego. Dodajemy owoce i listki mięty i zalewamy wodą mineralną. Mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Smak kruszonu ożywia nowy smak syropu owocowego zaproponowanego przez firmę Łowicz. Cytryna i bergamotka wprowadza gaszącą pragnienie orientalną nutę, znaną większości z nas z herbaty typu earl grey. Idealnie sprawdza się w roli dodatku do mrożonej herbaty.

Kruszon owocowy

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»