Naleśniki, placki, kluski

Bezglutenowe naleśniki jaglane

czwartek, 16 Czerwiec 2016, autor: , 2 komentarze

Bezglutenowe naleśniki jaglane

Według przepisu na naleśniki jaglane z bloga Kwestia Smaku. Cienkie, delikatne, ale niełamiące się przy składaniu naleśniki. U mnie dziś z dodatkiem syropu z agawy.

Bezglutenowe naleśniki jaglane

Składniki:

  • 115 g mąki jaglanej
  • szczypta soli
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 300 ml mleka

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy trzepaczką lub mikserem i odstawiamy na 30 minut, aby masa zgęstniała. Patelnię natłuszczamy lekko olejem i mocno rozgrzewamy. Nakładamy porcjami ciasto, mieszając je za każdym razem przed nabraniem na chochelkę. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Z podanych proporcji wychodzi około 6 sztuk dużych naleśników. Smacznego!

Bezglutenowe naleśniki jaglane

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , ,

2 Komentarze do Bezglutenowe naleśniki jaglane

  1. zdrowazywnoscoddzis napisał:

    Super, wyglądają bardzo dobrze. Ciekawe czy tez tak smakują! Pozdrawiam serdecznie

  2. Naleśniki napisał:

    Wyglądają cudnie, uwielbiam naleśniki:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»