Makarony

Cannelloni ze szpinakiem

sobota, 1 Maj 2010, autor: , Brak Komentarzy »

cannelloni ze szpinakiem

Składniki na 4 porcje:

  • 500g mrożonego szpinaku
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki nasion słonecznika
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • łyżeczka suszonego majeranku
  • 10 dag twarogu
  • 1 jajko
  • 5 łyżek startego żółtego sera
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 20 dag śmietanki kremówki
  • 16 szt. makaronu cannelloni

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na połowie masła. Dodajemy szpinak i doprawiamy. Wbijamy jajko, dodajemy twaróg i 2 łyżki nasion słonecznika. Dokładnie mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy rurki cannelloni. Układamy w natłuszczonej formie. Rozgrzewamy resztę masła, oprószamy mąką i przesmażamy energicznie mieszając. Dolewamy powoli mleko i śmietanę. Podgrzewamy przez kilka minut. Solimy. Polewamy makaron sosem, posypujemy startym serem i resztą słonecznika. Zapiekamy 40 minut w 200 stopniach.  Smacznego 🙂

cannelloni ze szpinakiem

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»