Lody

Lody porzeczkowe z kaszy jaglanej

niedziela, 27 Lipiec 2014, autor: , 2 komentarze

Lody porzeczkowe z kaszy jaglanej

Sezon na czarną porzeczkę powoli się kończy, więc korzystam z niej dopóki jeszcze jest. Czarna porzeczka to bomba witaminowa, a lody, które Wam dziś proponuję świetnie sprawdzą się dla dzieci. Możecie dosłodzić je miodem albo cukrem trzcinowym.

Składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • szklanka czarnych porzeczek
  • cukier trzcinowy lub miód

Wiórki kokosowe wsypujemy do miseczki, zalewamy szklanką wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na dwie godziny. Blenderem miksujemy na gładko wiórki razem z wodą w której się moczyły oraz ugotowaną kaszą. Dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym lub miodem. W osobnej misce blendujemy czarne porzeczki i również dosładzamy do smaku. Nakładamy na przemian kaszę i porzeczki do foremek do lodów, tak aby powstały warstwy. Wkładamy do zamrażarki.

lody porzeczkowe

Sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw 

logo_ZSRP logo_ARR

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

2 Komentarze do Lody porzeczkowe z kaszy jaglanej

  1. Jan napisał:

    Nigdy nie lubiłem kaszy Jaglanej, ale lody … :> czemu by nie , może z czarną porzeczką by spróbować, może jutro jak będzie upał zrobię ten przepis 🙂
    Pozdrawiam
    Jan

  2. magda napisał:

    Lody pożeczkowe aż kuszą, na tych zdjęciach żeby je móc spróbować. Porzeczka to mój ulubiony owoc. Już zaczynam sobie wyobrażać, jak to może smakować w połaczeniu z lodami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»