Grzyby / Przepisy

Kotlety z boczniaków

środa, 2 Czerwiec 2010, autor: , Brak Komentarzy »

Boczniaka możemy przyrządzać tak samo jak wszystkie inne gatunki grzybów – smażyć, gotować czy marynować. Grzyby te zawierają mnóstwo pożytecznych dla zdrowia składników mineralnych i witamin. Przyrządzony z nich farsz może z powodzeniem zastąpić mięso np. w pierogach czy gołąbkach. Poniżej przepis na kotlety „schabowe” z boczniaków. Są sycące i bardzo smaczne. Polecam 🙂

boczniaki w panierce

Składniki:

  • boczniaki
  • sól
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Grzyby myjemy i osuszamy. W płaskiej miseczce roztrzepujemy jajko dodając odrobinę soli. Zanurzamy po kolei boczniaki w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»