Kasze

Kotlety z kaszy gryczanej

niedziela, 23 Lipiec 2017, autor: , Brak Komentarzy »

Wegetariańskie kotlety z kaszy gryczanej i twarogu.

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy gryczanej
  • 150 g półtłustego twarogu
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • sól – około 2 łyżeczek
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia i bułka tarta do obtoczenia

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy, aż się lekko zezłoci. Studzimy.
Połowę ugotowanej kaszy mieszamy z cebulą i twarogiem i blendujemy na gładką masę. Dodajemy drugą połowę ugotowanej kaszy, jajko, czosnek, majeranek, sól (do smaku) i pieprz. Dokładnie wyrabiamy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym oleju, aż się mocno zrumienią. Podajemy.

P.S. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym 🙂

wegetariańskie kotlety z kaszy gryczanej

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»