Kasze

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

sobota, 1 Kwiecień 2017, autor: , Brak Komentarzy »

Delikatne w smaku kotleciki z jajek i kaszy.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
  • łyżka bułki tartej plus do obtaczania gotowych kotlecików
  • sól, pieprz do smaku
  • pół pęczka koperku
  • olej do smażenia

5 jajek gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek.

Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości (około 15 minut pod przykryciem na małym ogniu).

Jajka przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kaszę, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, wsypujemy łyżkę bułki tartej i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i formujemy nieduże kotleciki.

Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju (na średnim ogniu), aż wierzch się przyrumieni.

Smacznego!kotlety jajeczne

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»