Kasze / Testy i recenzje

Kasza jęczmienna z soczewicą

poniedziałek, 26 Listopad 2012, autor: , 1 Komentarz »

Dziś mam dla Was pomysł na zdrowy i smaczny obiad. Ostatnio z zaciekawieniem sięgnęłam po produkt firmy SyS – kaszę jęczmienną z soczewicą. Na opakowaniu była propozycja wykorzystania jej jako dania obiadowego z jajkiem sadzonym i kubkiem kefiru.

kasza-z-soczewicą

W składzie produktu oprócz kaszy znajduje się soczewica czerwona (15%), pomidor suszony, marchewka suszona oraz cebula prażona (cebula, olej roślinny). Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut. Na maśle smażymy jajka sadzone.  Nakładamy kaszę na talerze, na każdą porcję kaszy kładziemy usmażone jajko i polewamy pozostałym masłem. Podajemy z zimnym kefirem. Porcja z pudełka  wystarczy dla 3  osób. Połączenie kaszy z jajkami sadzonymi i kefirem to bardzo smaczna i zdrowsza alternatywa dla ziemniaków. Polecam!

Na obiad dla 3 osób potrzebujemy:

  • opakowanie kaszy jęczmiennej z soczewicą
  • 3 jajka
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • kefir

Smacznego 🙂

kasza-z-soczewicą

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Jeden komentarz do Kasza jęczmienna z soczewicą

  1. jerzy napisał:

    Takiego zestawu jeszcze nie jadłem. Ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»