Drób

Roladki z indyka

piątek, 17 Wrzesień 2010, autor: , Brak Komentarzy »

Składniki:

  • 4 plastry z piersi indyka
  • 4 plasterki pieczonego schabu (ewentualnie szynki)
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • nitka do obwiązania roladek

Mięso delikatnie rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa rozsmarowujemy łyżeczkę musztardy i kładziemy plasterek sera i szynki. Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso zwijamy w roladki i obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Smażymy obracając, żeby zrumieniły się ze wszystkich stron.

Smacznego 🙂

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»