Drób

Gulasz z żołądków drobiowych w zielonym sosie

czwartek, 21 Maj 2009, autor: , Brak Komentarzy »

gulasz z żołądków drobiowych w zielonym sosie

 

składniki:

  • 0,5 kg żołądków drobiowych
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki mąki
  • pół kubeczka śmietany 18%
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • tymianek
  • maggi

Żołądki dokładnie opłukać. Gotować aż będą miękkie. Wywar wylać i zostawić żołądki do wystudzenia.

Mąkę przesmażyć z masłem, dolać szklankę wody i zagotować. Dodać ogórki pokrojone w drobną kosteczkę. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę.

Żołądki pociąć w paseczki i wymieszać z sosem. Podawać np. z młodymi ziemniaczkami.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

»