Desery

Porzeczkowy krem z kaszą jaglaną

piątek, 11 Lipiec 2014, autor: , 3 komentarze

Porzeczkowy krem z kaszą jaglaną

Czy wiecie że spośród wszystkich warzyw i owoców, czarna porzeczka zawiera najwięcej witaminy C? Dlatego też uznawana jest za naturalny środek przeciwbakteryjny, przeciwzapalny i zapobiegający przeziębieniom. Oprócz tego witamina C jest silnym antyoksydantem, który opóźnia procesy starzenia się organizmu. Czarna porzeczka zawiera również dwukrotnie więcej potasu niż słynące z duże zawartości tego minerału banany. Spożywanie soku z czarnej porzeczki zalecane jest w okresie zachorowań na grypę oraz innych infekcji wirusowych. A czarna porzeczka w połączeniu z kaszą jaglaną może stać się super zdrowym i pożywnym deserem. Polecam!

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • szklanka czarnych porzeczek
  • dojrzały banan
  • pół szklanki mleka kokosowego lub słodkiej śmietanki
  • łyżka miodu lub cukru trzcinowego

Porzeczki myjemy i usuwamy ogonki. Banan dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy, aż powstanie gładki krem. Gotowe 🙂 Smacznego!

Porzeczkowy krem

Sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

logo_ARR logo_ZSRP

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

3 Komentarze do Porzeczkowy krem z kaszą jaglaną

  1. magma napisał:

    chętnie bym zjadła taki deser:)

  2. Majana napisał:

    A wiesz, to musi być pyszny deserek. Porzeczki lubię.:)

  3. wedith1 napisał:

    Wspaniałe są takie deserki z kaszą jaglaną 🙂 jadłam i polecam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»