Ciasto francuskie

Tarta z dymką i kozim serem

środa, 27 Czerwiec 2018, autor: , 21 komentarzy

Ciasto francuskie jak zwykle jest niezastąpione w takich ekspresowych przepisach jak ten. Pyszne nadzienie z kremowego serka, młode cebulki, chrupiące orzeszki piniowe i mamy tartę, która zrobi wrażenie na gościach lub domownikach. To świetny przepis dla tych, którzy mimo brak czasu, lubią dobrze i pysznie zjeść. Polecam!

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g kremowego serka koziego
  • 1 jako
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu
  • 1/4 szklanki orzeszków piniowych
  • 4 dymki

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Ciasto rozkładamy na przykrytej papierem do pieczenia blasze, nakłuwamy widelcem.

Serek dokładnie mieszamy z rozbełtanym jajkiem i solą.

Smarujemy ciasto serkiem i zawijamy około 2 centymetrów brzegu z każdej strony.

Na serku układamy cebulki, delikatnie dociskając.

Posypujemy tartym parmezanem i orzeszkami piniowymi.

Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut, aż ciasto mocno się zrumieni.

Podajemy ciepłe. Smacznego!

tarta z dymką i kozim serem

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , ,

21 Komentarze do Tarta z dymką i kozim serem

  1. ale pysznie wygląda!

  2. Bardzo lubię takie proste dania, bo w nich tkwi największy urok 🙂
    Pozwolisz, ze się poczęstuję?? 😉

  3. Amber napisał:

    Pyszna!
    Wszystkie moje smaki.

  4. Nie dość że szybko to jak efektownie.Prezentuje się zacnie i godnie byłoby ją zrobić 🙂 Muszę koniecznie, bo ser kozi uwielbiam!

  5. Wioleta Edyta Korzeniowska napisał:

    prosto i smacznie 🙂 przygotuję nam na kolacje 🙂

  6. Angelika napisał:

    O kurczę, taka prosta i taka pyszna z pewnością 🙂

  7. Jak to fajnie wygląda 🙂 Chętnie bym spróbowała 🙂

  8. Aneta napisał:

    Wyglada rewelacyjnie

  9. Sylwia R napisał:

    Oooo cos nowego widze 🙂 pomyslowe 🙂 gratuluje!:)

  10. Julita napisał:

    Rzadko wykorzystuję ciasto francuskie, a jeśli już, to na słodko. Tarta mnie zaciekawiła i może wypróbuję w wersji wytrawnej 🙂

  11. kulinarnyJa napisał:

    Uwielbiam tarty, zarówno te na słodko i słono. Twoja tarta z kozim serem to moje smaki. Dzięki za inspirację.

  12. Tysia napisał:

    Pyszności 🙂 totalnie moje smaki 🙂 warto zrobić i samemu skosztować <3

  13. Ja Zwykła Matkaa napisał:

    Wow każdą tartę biorę w ciemno. Twoja musi być pyszna. Kozi ser uwielbiam. Prezentuje się smakowicie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«