Boże Narodzenie / Ciasteczka / Ciasto francuskie

Zawijańce z makiem

piątek, 30 Grudzień 2011, autor: , 5 komentarzy

Szukacie jeszcze jakiegoś szybkiego przepisu na sylwestrowy wieczór? Ciasto francuskie pasuje na każdą okazję, a jeśli została Wam puszka masy makowej to bardzo szybko możecie przygotować te ciastka. Pyszne na ciepło, polane syropem klonowym lub miodem.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • mała puszka masy makowej
  • trochę skórki pomarańczowej

Ciasto francuskie smarujemy masą makową i posypujemy skórką pomarańczową. Zwijamy i tniemy na 1,5 centymetrowe plasterki. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy, aż się ładnie zrumienią.

ciastka francuskie

Życzę smacznego i szczęśliwego Nowego Roku!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

5 Komentarze do Zawijańce z makiem

  1. wiosenka27 napisał:

    Ciasto francuskie zawsze warto mieć pod ręką:)

  2. Piegus napisał:

    Też miałam takie zrobić 🙂 nie ma jak szybkie przekąski z ciasta francuskiego! Szczęśliwego Nowego Roku, Rogaliku! 🙂

  3. aga napisał:

    bardzo apetyczne zawijaski:)

  4. szarlotek napisał:

    W takich zawijańcach jest coś magicznego 🙂 Wyglądają zjawiskowo 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»