Przepis dnia / Sałatki, surówki i warzywa

Grillowany arbuz

czwartek, 9 Lipiec 2015, autor: , 8 komentarzy

W końcu nadeszło gorące lato. To zdecydowanie moja ulubiona pora roku. Dla mnie temperatura nigdy nie jest za wysoka. Najbardziej cieszą mnie długie, ciepłe wieczory, kolorowe, letnie sukienki i orzeźwiające, lekkie dania ze świeżych owoców i warzyw. Dziś mam dla Was nietypową propozycję na grillowany, słodki owoc arbuza. Jedliście już? Jeśli nie, to warto spróbować.

Składniki:

  • arbuz
  • limonka
  • oliwa
  • sól
  • kilka gałązek kolendry

Arbuza kroimy w plastry o grubości 2 centymetrów. Każdy plaster kroimy na ćwiartki, smarujemy oliwą, delikatnie solimy i skrapiamy sokiem z limonki. Grillujemy około 3-5 minut z każdej strony. Podajemy posypany posiekanymi listkami kolendry.

Grillowany arbuz

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , , , ,

8 Komentarze do Grillowany arbuz

  1. Intrygujące i z pewnością do spróbowania.

  2. Ervisha napisał:

    Nigdy nie grillowałam arbuza 🙂

  3. karmel-itka napisał:

    o rety, ale ciekawe! koniecznie do spróbowania!

  4. marta napisał:

    oooo ciekawy pomysł…chetnie wypróbuję, bo za arbuzem szaleje 🙂

  5. niebojem napisał:

    Mega ciekawy pomysł.
    Dziękujemy za nowe inspiracje i zapraszamy do naszego kulinarnego nieba.

  6. Paulina napisał:

    Arbuz w upalne dni to produkt obowiązkowy w mojej lodówce, ale jadam go praktycznie zawsze solo. Przepis zachęca do skosztowania go w innej formie i na pewno spróbuje.

  7. Norbert napisał:

    jakoś nie przemawia to do mnie

  8. AZgotuj napisał:

    Chce zgrillować arbuza, ale nie wiedziałam czy wyjdzie. Widzę, że wyszedł:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»