Dieta

Zupa kalafiorowa

poniedziałek, 4 Wrzesień 2017, autor: , Brak Komentarzy »

Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.

Składniki:

Marchewki, pietruszki i seler obieramy. Zalewamy wodą, dodajemy bulionetkę, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy umyty i podzielony na mniejsze różyczki kalafior. Gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Wyciągamy marchewki, seler oraz pietruszki i kroimy w kostkę lub plasterki. Wrzucamy warzywa z powrotem do zupy, dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

zupa kalafiorowa

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»