Dieta

Warzywne kotlety z kapusty kiszonej

poniedziałek, 4 Wrzesień 2017, autor: , Brak Komentarzy »

Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.

Składniki:

  • kapusta kiszona około 800 g
  • 3 marchewki
  • 1 kalafior
  • 2 duże cebule
  • łyżka majeranku
  • sól i pieprz do smaku

Kapustę gotujemy z dodatkiem majeranku. Studzimy i mocno odcedzamy.

Cebulę kroimy w kosteczkę i „smażymy” bez tłuszczu na suchej patelni.

Kalafior i marchew gotujemy do miękkości. Studzimy i tłuczkiem do mięsa dokładnie ugniatamy.

Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dłońmi formujemy nieduże kotleciki i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 min, aż zaczną się rumienić. kotlety warzywne

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»