Dieta

Pieczone placuszki z cukinii

środa, 6 Wrzesień 2017, autor: , 2 komentarze

Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 400 g kiszonej kapusty
  • duża cebula
  • sól, pieprz do smaku

Cukinię trzemy na tarce, przekładamy do miski, mieszamy z łyżeczką soli i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odciskamy z powstałego soku.

Kapustę kiszoną mocno odciskamy i kroimy.

Cebulę drobno siekamy i prażymy na suchej patelni, aż się przyrumieni.

Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy lekko solą i pieprzem. Formujemy niewielkie placuszki i układamy na przykrytej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 35-40 minut, aż się zrumienią.

placuszki z cukinii

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

2 Komentarze do Pieczone placuszki z cukinii

  1. Paulina Garnicka napisał:

    Wyglądają smacznie. No sprawdzę i dam znać jak wrażenia 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»