Dieta

Kalafiornica – jajecznica z kalafiora

wtorek, 5 Wrzesień 2017, autor: , Brak Komentarzy »

Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.

Użyta w przepisie kala namak to szaro-różowa sól, która nadaje potrawie charakterystycznego, jajecznego smaku.

Składniki:

  • nieduży kalafior
  • pęczek szczypiorku
  • sól kala namak do smaku
  • pół łyżeczki kurkumy

Kalafior gotujemy w nieosolonej wodzie (możemy go również przygotować na parze). Odcedzamy. Tłuczkiem do ziemniaków ugniatamy kalafior, tak aby pozostało trochę większych kawałeczków. Do gorącego kalafiora dodajemy pół łyżeczki kurkumy, posiekany szczypiorek i sól kala namak do smaku. Podajemy od razu.

kalafiornica przepis

Podziel się na:
  • Facebook
  • Blip
  • Blogger.com
  • Drukuj
  • Flaker
  • Gadu-Gadu Live
  • PDF
  • Twitter

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

«

»